C.F. Nielsen BP 5500 BBCS -brikettipuristin

Kuva: C.F. Nielsen BP 5500 BBCS -brikettipuristin

BP 5500 on tehokas ja luotettava mekaaninen puristin, joka on suunniteltu yhtiöille, joilla on suuri kysyntä auto- tai puoliautomaattisesti tuotetuille teollisuuden tai ei-teollisuuden briketeille. Tämän takia puristin on usein yhdistetty isoon siiloon, jossa on automaattinen poistojärjestelmä miehittämättömille prosesseille. BP5500 vakiovarusteena on helppokäyttöinen BBCS-järjestelmä (Basic Briquetting Control System), johon kuuluu käyttäjäystävällinen 5.7" kosketusvärinäyttö.

BBCS -järjestelmä


Ohjausjärjestelmällä on oma IP-osoitteensa, jotta koneeseen saadaan muodostettua suora internet-yhteys, jonka avulla konetta voidaan valvoa, ohjata, jopa uudelleen ohjelmoida sekä etsiä sen prosessissa tapahtuneita virheitä etäohjauksella. BBCS ohjausjärjestelmä sisältää kaikki toimintaohjeet ja viestejä jopa 16 eri kielellä. Loki tallentaa kaikki tärkeät CF -muistikortissa ajossa olevat tiedot ja se on tärkeä työkalu, jolla voidaan analysoida ja parantaa briketin valmistusprosessia.

BBCS-järjestelmällä varustetussa BP 5500 on Siemens PLC, jolla voidaan ohjata kaikkia tärkeitä toimintoja. Puristin soveltuu puoliautomaattisiin kellon ympäri suoritettaviin prosesseihin. Odotettavissa oleva kapasiteetti valmistaessa ei-teollisuuden brikettejä on 900 - 1100 kg/h, ja max. 1400 Kg/h valmistettaessa teollisia brikettejä. Suuri teho erilaisia raaka-aineita puristettaessa, myös puristettaessa erittäin pienen tiheyden raaka-aineita, on mahdollistettu asentamalla BP 5500:en kaksi esipuristusruuvia. Tämä järjestelmä jakaa kulumista paljon tasaisemmin ruuvien, männän ja suuttimen kesken vähentäen huoltokustannuksia.

Pinnankorkeuden anturit sijoitetaan puskurisiiloon, joka antaa signaalin, kun siilo tarvitsee täyttää uudelleen. Ohjausjärjestelmä pysäyttää automaattisesti puristimen, juuri ennen kuin puskurisiilo on tyhjä.

Vahva ja kestävä muotoilu


BP 5500:ssa on erittäin vahva teräksestä valmistettu kotelo. Kaksi raskasta vauhtipyörää ja kaikki tärkeät osat on integroitu koteloon. Suojaavat peltikotelot antavat suojaa kaikille tärkeille osille ja mahdollistavat vaivattoman puhdistuksen.

Perustana on raskas, teräsvahvistettu betonipohja varmistaa laitteen vakaan toiminnan.

HD versiota suositellaan puristettaessa olkimateriaaleja tai muita kuluttavia materiaaleja, jotka sisältävät runsaasti likaa ja pölyä tms. Puristusruuvit HD mallissa ovat päällystetty kovametalli kerroksella. Kehittynyt suutinjestelmä, jossa on pyöreä tai neliömäinen suutin, on saatavilla erilaisia käyttötarkoituksia varten. BP 5500 HD:n vahva 55 kW moottori antaa riittävän tehon laadukkaiden ei-teollisuuden brikettien tuotantoon, kun raaka-aineena voi toimia yhtä hyvin lehti- kuin havupuu.

Tuotettaessa ei-teollisuuden neliömäisiä brikettejä, suosittelemme, että koneeseen asennetaan lisävarusteena helppokäyttöinen käynnistysjärjestelmä, joka perustuu tartunnan esto aineen automaattiseen syöttämiseen raaka-aineen sekaan, juuri ennen kuin puristin pysähtyy. Tämä tekee koneen uudelleen käynnistämisestä kylmänä paljon helpompaa ja se vähentää laakerien ja muiden osien kuormitusta.

Olkimaisten brikettien valmistus -paketti


Laajentunut sisääntulo- kotelo ylimääräisillä antureilla ja puristuskammion ilmanvaihdolla tai korroosiosuojalla on saatavissa puristaessa myös olkimaisia brikettejä. Erikoispaineistetut suulakkeet vaihdettavalla kulumisrenkaalla on myös sisällytettynä olkimaisten brikettien valmistus -pakettiin. 

Edut ja ominaisuudet


  • Vankka rakenne takaa vakaan toiminnan kellon ympäri useiksi vuosiksi.
  • Raskaat vauhtipyörät takaavat alhaisen värinätason.
  • Suuri teho takaa tehokkaan syöttöjärjestelmän.
  • Laaja suutinjärjestelmä pyöreille ja neliskanttisille briketeille.
  • Kehittynyt BBCS ohjausjärjestelmä, johon kuuluu Siemens PLC.
  • Laaja valikoima lisävarusteita, kuten automaattinen brikettisaha ja -leikkuri, sekä automaattiset pakkausratkaisut, ovat saatavissa.
Tekniset tiedot
BP 5500 BBCS

Maksimi kapasiteetti: 1400 kg / h

Briketin halkaisija: 75 mm

Moottorin teho: 55 kW

Teemu Laaksonen
Profile picture for user Teemu Laaksonen
Puhelin
+358 44 777 6518
Sähköposti
teemu.laaksonen@innomac.fi

Kysy lisätietoja