Atexon 3IR liekinilmaisujärjestelmät

Atexon 3IR liekinilmaisin - kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmät

Liekinilmaisin on parhaimmillaan avoimien ja valoisien tilojen nopeassa paloilmaisussa


Atexon® liekinilmaisimien laajat tyyppihyväksynnät, AISI316L-kotelointi sekä monipuoliset ilmaisutekniikat mahdollistavat niiden käytön haastavissa teollisuuskohteissa. Liekinilmaisin voi toimia joko itsenäisenä paloilmaisimena tai osana palontorjuntajärjestelmää. Ne on helposti kytkettävissä myös Atexon® VR18Z-kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmään. Liekinilmaisin voi myös ohjata esimerkiksi sumusammutuslaitteita.

Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat tuotantotilat, polttoainevarastot, koneet, kuljettimien purkuaukot, kierrätyslaitokset ja lämpölaitokset.

3IR-ilmaisimella saavutat suuren ilmaisuherkkyyden, erinomaisen häiriösietokyvyn sekä varman toiminnan myös erittäin likaisissa ja pölyisissä olosuhteissa.

3IR-liekinilmaisin mittaa kolmea eri infrapunataajuuskaistaa samanaikaisesti. Matemaattisin algoritmein mitataan lisäksi liekin säteilypiikkejä sekä lepatustaajuutta ja varmistetaan, että ilmaistu säteily on peräisin liekistä, eikä esimerkiksi auringon UV-säteilystä tai muista harhalähteistä.

Kolmikaistainen infrapunaliekinilmaisin toimii erinomaisesti myös haastavissa ympäristöissä. Se on paras valinta pölyisten tilojen valvontaan. Atexon® liekinilmaisimet ovat valmistettu haponkestävästä teräksestä (AISI316L), joka mahdollistaa luotettavan toiminnan myös korrosoivissa ympäristöissä.

Edut:


Herkkä ja nopea

Atexon® liekinilmaisimet ovat erittäin herkkiä. Ne havaitsevat 0.3 m² kokoisen liekin jopa 60m etäisyydeltä. Monipuolinen säädettävyys esimerkiksi ilmaisuviiveessä ja -herkkyydessä mahdollistaa Atexon® liekinilmaisien käytön myös sellaisissa kohteissa, joissa perinteiset liekinilmaisimet aiheuttaisivat vääriä hälytyksiä.

 

Monipuoliset liitynnät

Atexon® liekinilmaisimet on helppo integroida esimerkiksi VR18Z-kipinänilmaisujärjestelmään tai olemassa olevaan automaatiojärjestelmään. Monipuoliset potentiaalivapaat hälytysrelelähdöt, Modbus- ja 4-20 mA-virtalähdöt mahdollistavat ilmaisimien käytön kaikissa tehdasprosesseissa.

 

Laajat hyväksynnät

Teollisuudessa ympäristöolosuhteet ovat usein likaiset ja pölyiset. Tuotantotiloissa voi olla ATEX-luokiteltuja alueita, joihin vaaditaan ATEX-laitedirektiivin mukaiset laitteet. Liekinilmaisimilla on laajat kansainväliset tyyppihyväksynnät, kuten ATEX, IECEx ja suorituskyvyn varmistava FM.

 

Teemu Laaksonen
Profile picture for user Teemu Laaksonen
Puhelin
+358 44 777 6518
Sähköposti
teemu.laaksonen@innomac.fi

Kysy lisätietoja