Atexon Häkä- ja savuilmaisujärjestelmät

häkäilmaisin - savuilmaisin - atexon

Bioenergialaitokset asettavat uudenlaisia haasteita palontorjunnalle


Bioenergialaitoksissa varastoidaan suuria määriä palavia polttoaineita ja ne voivat olla hankalia kohteita palontorjunnan kannalta. Esimerkiksi pellettisiiloissa tulipalon sammuttaminen vedellä voi olla polttoaineen turpoamisen kannalta erittäin haastavaa.

Atexonin järjestelmät ovat suojanneet lukuisia bioenergialaitoksia integroimalla erilaisia kaasu- ja savuilmaisimia kipinänilmaisujärjestelmän yhteyteen. Saman käyttöliittymän ja akkuvarmennuksen taakse saadaan siten rakennettua yksi helppokäyttöinen palontorjuntajärjestelmä.

Pölyiset siilot asettavat tiukat vaatimukset häkä- ja savuilmaisimille, vain oikealla laitevalinnalla takaat onnistuneen lopputuloksen


ATEX-tilaluokitus asettaa haasteita laitesuunnitteluun. Mitattavalla kaasulla tulisi olla esteetön pääsy ilmaisimen elektroniikalle, mutta ilmassa leijuva pöly ei kuitenkaan saa sotkea ilmaisimen toimintaa. Atexon häkäilmaisimilla on ATEX-hyväksyntä haastavimpaan 20-tilaluokkaan laajalla käyttölämpötila-alueella. Ne ovat suunniteltu Suomen haastaviin talviolosuhteisiin.

Siilojen lisäksi häkä- ja savuilmaisimia käytetään mm. sähkötilojen ja kaapelitunneleiden paloilmaisuun.

Teemu Laaksonen
Profile picture for user Teemu Laaksonen
Puhelin
+358 44 777 6518
Sähköposti
teemu.laaksonen@innomac.fi

Kysy lisätietoja